Jarní řemeslný jarmark v Křenovicích a návštěva Slavkova

Druhá dubnová sobota vylákala k výletu za Brno. Kamarádka Jitka pořádala v Křenovicích u Slavkova již po několikáté jarní řemeslný jarmark a velikonoční dílničky.
S rodinou a s Jirkou jsme tak měli důvod k dalšímu výletu. Jarmark byl super! Konal se v místním obecním sále a k vidění a ke koupi byly různé výtvory - velikonoční kraslice, jarní dekorace, perník, domácí medy a sirupy, šperky, keramika a scrapbook. Ten mě uchvátil asi nejvíce. Tvorbu papírových přání a deníčků v Křenovicích prezentovala další naše kamarádka, sběratelka cukrů, Irča z Liberce. Scrapbook je její vášeň a já poznala, proč. Je to něco neuvěřitelného, zajímavé nápady, určitě spousta dřiny, ale výsledek naprosto geniální, no, posuďte sami, jeden z Irčiných výtvorů jsem si dovolila vypůjčit z jejího blogu:


Z Křenovic jsme popojeli do Slavkova a tam pokračovali ve vstřebávání jarní nálady. V zámeckém parku probíhal zahradnický prodej a jarní vyjížďka na koních. Malý velikonoční jarmark se konal také přímo v zámku. Já nabrala opět inspiraci ke tvoření. Po návštěvě zámku jsme se přesunuli do cukrárny na malý relax a naplánovali jsme, kam dál. Rozhodnuto bylo o židovské synagoze, která se ukrývá kousek od slavkovského náměstí. Je to pěkně opravená stavba a určitě stojí za návštěvu. Bohužel dovnitř jsme se nedostali. Nenechali jsme se odradit a pokračovali jsme k židovskému hřbitovu nad městem. Místo také zajímavé a tady už jsme měli více štěstí a dovnitř jsme se dostali. A ještě jsme našli kešku, to byla dvojitá radost.



Poslední zastavení proběhlo u kaple sv. Urbana na stejnojmenném kopci nad Slavkovem. Byl odtud krásný výhled do okolí. Počasí vylákalo k místní dominantě více návštěvníků, my jsme se skamarádili z jedním z nich, s malým ježkem, který by ale asi ještě nejspíš pokračoval v zimním spánku.


Výlet se povedl, domů jsme dorazili až v podvečer. Jitce děkujeme za pozvání na akci a těšíme se na další pokračování křenovického řemeslného jarmarku.

Žádné komentáře: